Det senaste budet var att den bärbara datorn skulle börja levereras vid årsskiftet. Det var företagets mål sade de då.

Robert Klanjac, Nordenchef på Medison, har inga nya uppgifter.
– Vi är fortfarande på väg framåt, om jag säger så. Jag vill inte vara mer precis, säger Robert Klanjac.

Varför går det inte att sätta ett exakt datum?
– Vi har logistikproblem, men vi står fortfarande för det vi har sagt. Medison kommer att leverera de datorer som har sålts, säger Robert Klanjac.

Blir det några förändringar beträffande pris eller hård- respektive mjukvara?
– Det blir inga skillnader i prissättningen, den bärbara kostar 150 dollar. Vad gäller hårdvara och mjukvara så förs det diskussioner. Detta för att vi vill kompensera de kunder som fått vänta, säger Robert Klanjac.

Vad har då Medison att säga till de som anklagar företaget för att vara bluffmakare? Robert Klanjac hänvisar till sin partner 2Checkout.
– Vi får inte ut en enda krona från 2Checkout före det att vi levererat datorer. 2Checkouts regler är väldigt tydliga på den punkten. Pengarna är reserverade på kundernas konton. Det om något är väl ett bevis på att vi är ärliga, säger Robert Klanjac.

Uppdatering:
Enligt tidigare uppgifter har 2Checkout släppt de reserverade pengarna. Ni har alltså fortfarande ett avtal med dem?
– Svar ja. Vi har fortfarande ett samarbete med 2Checkout.

2Checkouts affärsutvecklingsansvarige Geno Arce är inte lika säker. Enligt honom har 2Checkout inte hört av Medison på över tre månader och alla kunders pengareservationer är släppta sedan en tid tillbaka.
– Vi behöver veta att våra partners kan leverera vad de lovar. Vidare affärer med Medison kommer att tas upp med 2Checkouts bolagsstyrelse, säger Geno Arce.