Efter tre år med besparingar och stora personalneddragningar vädrar de svenska konsultbolagen bättre tider. Många tror på en ökad tillväxt och räknar med att börja anställa folk igen.

Det minsta problemet är att hitta duktiga konsulter.

En rundringning till cirka 15 företag som söker arbetskraft visar att det aldrig tidigare varit hårdare konkurrens om jobben.

Mer generella IT-jobb som webbdesigner, programmerare och pc-tekniker kan resultera i cirka 900 ansökningar per jobb.

Mest arbetslösa
mer specificerade jobb som systemutvecklare och databas specialister ligger snittmängden på cirka 300 till 400 ansökningar per jobb.

-Vi får in våldsamt många ansökningar jämfört med utbudet. Under högkonjunkturen låg snittet på kanske 40 ansökningar per jobb men nu är det helt absurt, säger Jerry Wiklund, rekryteringskonsult på Attracta, som mottagit 840 ansökningar till sex olika tjänster på SAP.

-Det är en total dominans av arbetslösa följt av folk som arbetar på konkurrerande bolag, säger han.

Han är övertygad om att arbetssituationen gradvis förbättras i IT-branschen.

-IT-köparna har hållit igen på investeringarna på mjukvara men vill kapitalisera på det som finns i systemen. Då startas projekt och då behövs det konsulter. De stora företagen är på väg att teckna stora ramavtal som kräver nyanställningar, säger Jerry Wiklund.

Än är det för tidigt att prata om en generell uppgång på arbetsmarknaden. Tekniker och systemvetare får finna sig att möta extremt hårt motstånd om varje ledigt jobb.

- Det är inte ovanligt med 300 ansökningar per jobb, inte minst när det gäller projektledare och mer allmänna tjänster, säger Helena Persson Brage, rekryterare på IDG Rekrytering.

Även bemanningsföretaget Poolia IT får in drygt 300 ansökningar i snitt per utannonserat jobb.

Franska Sogeti har den senaste månaden fått in 1 500 jobbansökningar efter utannonseringen av lediga tjänster på lokalkontoren runt om i Sverige.

-Vi räknar med att anställa cirka 100 personer i år. Vi ser i ansökningarna att det finns måndag duktiga unga människor som inte kommit in på marknaden ännu, säger Stefan Ek, vd på Sogeti i Sverige.

Know IT söker 30 konsulter
KnowIT har ambitionen att anställa cirka 30 konsulter i år.

-Vi har fått in 450 ansökningar på den senaste annonsen och det är positivt men i den andra vågskålen ligger ett hårt jobb med ett bedöma de sökande och hitta rätt person. Vi söker ändå rätt specialiserade tjänster som är lite smalare än vanliga konsulttjänster, säger Patrik Syrén, informationschef på KnowIT.

Akademiska Sjukhuset i Uppsala fick in 158 ansökningar när ett jobb som systemutvecklare annonserades ut.

-Det är inte samma läge som för fyra år sedan då vi nästan tog vem som helst. Vi är en smalare arbetsgivare än ett konsultbolag därför tror jag att vår siffra är lägre. Bland ansökningarna finns det framförallt många programmerare men vi letar en person som kan jobba med applikationsintegrering, säger Krister Nerhed.

Fler efterskalv
Trots en förväntad uppgång är det inte slut på uppsägningarna, enligt Jerry Wiklund.

-Vi kommer att se flera efterskalv där konsultbolagen gör av sig med folk för att få en kompetensväxling när nytt folk anställs, säger Jerry Wiklund.