Han kallar 2003 för ”Revenge of Nerds”. Det framgår av ett e-brev som CS tagit del av.

IT-gurun Johan Staël von Holstein förbereder som bäst en comeback på den svenska IT-marknaden. ”Jag kör i gång ett bolag i April och behöver duktigt folk”, skriver han i ett e-brev till före detta anställda på Icon Medialab som Computer Sweden tagit del av.

I brevet uppmanar Johan Staël von Holstein till kamp mot 40-talisterna.

Han skriver ”Gubbdjävlarna har satt sitt IT-skratt i halsen och kuvats till ödmjukhet av sina egna katastrofer (ABB, Ericsson Skandia osv). Äntligen ligger vägen öppen. 40-talisterna håller på att maka på sig.”

Skapa historia
Holstein kallar 2003 för ”The revenge of Nerds” och motiverar sin före detta personal med att det finns fantastiska förutsättningar att skapa historiska bolag.

Han motiverar möjligheterna med faktorer som billig arbetskraft, billiga hyror, hög arbetslöshet, ökad e-handel och färre konkurrenter.

”Let’s go kick some as and get this country rocking. Börsen kommer att fortsätta ner och gubbarna gråtta ner sig i sitt. Sossarna åker dit på allt fler patetiska historier; köpta journalister, valfusk, förskingringar och så vidare. Tackvare EU och snart EMU har de ingen makt kvar och vi har alla möjligheter och köra på som om de inte fanns.”, skriver Holstein vidare och avslutar brevet med följande:

Fram med Iconandan
”Framtiden ligger i våra egna händer. Det är upp till oss och vi skall visa dem. Nu skiter vi i bromsklossarna och kör. Det är nu det gäller. Alla ni som drömt och ruvat på idéer. Många av er har hållt igen för att ni åkt på en släng av Jante, men det är nu agnarna skills från vetet. Fram med Iconandan and just do it!.”