Teresa Meng är grundare och teknisk chef på Atheros Communications.

Trådlöst dataflöde och trådlös strömförsörjning  - var ska det sluta?

- I framtiden har vi mindre anledning att reflektera över den osynliga trådlösa teknik som bär upp vårt dagliga liv. Kapaciteten kommer att verka obegränsad, för tekniken kan ge oss mycket mer kapacitet än folk behöver eller kan hantera. Vi löser också problemen med strömförsörjning och batterier.

Vad är det största hotet mot trådlösa kommunikationer?

- Kortsiktiga statliga ingripanden. I synnerhet utauktioneringen av frekvensområden som ger ett fåtal företag
monopol på etern. Så länge vi följer reglerna, som måste vara rättvisa och rimliga, ska alla kunna vara med.

Vilka frågor som anses viktiga i dag kommer att minska i betydelse?

- Att öka klockfrekvensen i processorer. Inom de närmaste tio åren kommer vi att få system som utför sina uppgifter med mycket lägre effektförbrukning. Det kommer att eliminera behovet av att ständigt höja klockfrekvensen. En annan fråga är mjukvara. Vi ägnar för mycket tid åt att oroa oss för korrekthet, verifiering, säkerhet, buggar och virus. Jag säger inte att vi inte ska vara bekymrade, men vi har inte de rätta lösningarna än.

Kan du sätta namn på framtidens tekniska åldrar fram till 2028?

- Inom tio år kommer trådlös teknik att dominera inom kommunikationer. Om 20?25 år kommer kommunikation och mikroprocessorer inte längre att spela huvudrollen. Vi kommer in i en era av biologiskt inspirerade beräkningsmodeller och tillämpningar.

Bob Metcalfe uppfann ethernet och har varit vd för Computer Swedens systertidning Infoworld. Nu är han delägare i Polaris Venture Partners.

Kan du sätta namn på framtidens tekniska åldrar fram till 2028?

- De trådlösa nätens era. De inbyggda processorernas era (åtta miljarder inbyggda mikroprocessorer levereras redan varje år). Eran för den datoriserade kartläggningen av genmassan. De övermänskliga datorernas era, när datorerna blir smartare än människor. Lagra-allting-för-all-framtid-eran.

Vilka frågor som anses viktiga i dag kommer att minska i betydelse?

- Spam. I dag en otäck röra. Filtrering och kriminalisering är fel lösningar. Tillståndsbaserad e-post och porto för e-post är de uppenbara lösningarna, det kommer alla att inse.

Vilka omvandlande tekniker kommer runt hörnet under de närmaste 25 åren?

- Ett redan försenat autonomt nätverks-baserat och pålitligt operativsystem i stället för Windows och Linux, som är gamla.

- Vi är på gränsen till att kunna lagra allting för all framtid.

- Rf-etiketter.

Vad kommer efter ethernet? Vad blir nästa revolution inom nätverk?

- Trådlösa nät i de nyligen frisläppta frekvensbanden över 50 GHz, men det kommer fortfarande att kallas för ethernet.

Marc Andreessen, styrelseordförande och en av grundarna av Opsware:

Vilka frågor som anses viktiga i dag kommer att minska i betydelse?

- Utkontraktering till länder som Indien. Det har skapat mycket oro i USA, och jag anser att det är omotiverat. Det är bra för konsumenterna eftersom de får billigare produkter och tjänster. Det är bra för företagen eftersom det höjer vinsterna. Vi har världens mest företagsamma kultur och har möjlighet att dra fördel av trenden. Risken är att vi får ett bakslag i stället.

Kan du sätta namn på framtidens tekniska åldrar fram till 2028?

- Jag tror att teknikförändringar är generationsbundna. De tar ungefär 25 år. Vi har bara klarat av åtta år av interneteran, så det är 15-17 år kvar.

Vilka omvandlande tekniker kommer runt hörnet under de närmaste 25 åren, och när blir det?

- Det fina med omstörtande teknik är att man inte märker att de ska slå till förrän de slår till. Titta efter sådant som verkar vansinnigt och som ändå slår igenom. Ta Linux, datorkapacitet på kran, gridsystem. Nanoteknik tror jag dröjer tio eller tjugo år. Internettelefoni är ett exempel. Jag tror att det får oanade följder. Det kan krympa dagens jättelika telekombransch till något mycket mindre.

Hur ser internet ut i framtiden?

- Jag tror att det blir helt annorlunda och att vi inte kan förutsäga hur det blir. Det beror på att internet är ett medium som enbart definieras av mjukvaran. Vi har aldrig haft något sådant. En järnväg är en järnväg och en tv är en tv, men internet verkar förändras varje år.

- En sak kan jag slå vad om. 1996 var den genomsnittlige internetanvändaren ute på internet fem timmar per månad. I somras var genomsnittet 26 timmar per månad. Den siffran fortsätter att växa.