I sin saga undrade hon hur någon kunde tvingas betala mer än 100 procent i skatt. Reglerna ändrades och s-regeringen fick tummen ned av väljarna efter 40 år vid makten.

De som nu drabbas av en lika stor orättvisa har ingen folkkär författare som kan föra deras talan. Men det gör inte orättvisan mindre.

Den så kallade poperipossaeffekten drabbar många som var med under de glada dotcomåren. Personer som till exempel fick betalt i aktier eller optioner kan i dag sitta med miljoner i skatteskuld, trots att de aldrig tjänat ett öre.

De ska inte som Astrid tvingas betala 102 procent i skatt, utan många tusentals procent - de ska ju skatta för uteblivna vinster. I de allra flesta fall handlar det inte alls om IT-miljonärer som ska tvingas göra rätt för sig, utan om personer som tvingas sälja huset för att överleva.

Om folk bara förstod graden av orättvisa skulle det bli ett ramaskri utan like, och Bosse Ringholm skulle liksom Gunnar Sträng tvingas till total reträtt. Låt det inte gå så långt. Ändra de absurda reglerna redan idag.

Redaktionen