Tesla, HP och Slack är några av dem som nu anslutit sig till den rättsliga inlaga som amerikanska teknikföretag lämnat in till stöd för den domare som beslutat att tillfälligt häva det inreseförbud som president Donald Trump infört för medborgare från sju länder.

Totalt står nu 127 företag bakom inlagan.

Men några av jättarna finns inte med på listan konstaterar den amerikanska nyhetssajten Mashable.

Amazon finns exempelvis inte med trots att företaget tidigare tillsammans med Microsoft ställt sig bakom att inleda en rättsprocess mot inreseförbudet. Orsaken till att företaget inte skriver under den rättsliga inlagan är att det är ett vittne i den ursprungliga rättsprocessen, enligt en talesperson.

Läs också: It-jättarna skriver brev till Trump – erbjuder sin hjälp med ny migrationspolicy

Oracle har heller inte anslutit sig till inlagan och tillhör de företag som hållit en låg profil i den heta debatt som uppstått efter presidentens beslut. Mashable förklarar det med att vd:n har täta band till den nya regeringen och bland annat är medlem i övergångsstaben och att Oracle har statliga kontrakt.

Själva svaar de på en direkt fråga att de redan gett uttryck för sin oro.

IBM svarar på ett liknande sätt. En talesperson för IBM uppger i ett mejl till Mashable att företagets vd framfört företagets åsikter direkt till presidenten "inklusive förslag på hur teknik kan hjälpa till att främja både den nationella säkerheten och laglig immigration".

Andra välkända företag som inte skrivit under är Yahoo, Verizon, AT&T, AOL, Tumblr och General Electric.