Det var alltså Alfredo Gonzales som turnerade runt för att försvara att presidenten personligen och utan kongressens vetskap lät National Security Agency avlyssna amerikanska folkets kommunikation utan inblandning av domstolar eller annat tjafs.

Mejlet fick dock vänta eftersom nästa i raden hade rubriken ”Pirate Bay Raided By Swedish Police”.

Oh la la! Here we go again!

Kaos i serverhallen förstås och en pirat som skickar ut nyheten till hela medie- och bloggkontaktlistan för att åstadkomma momentan folkstorm.

Öppnar mejlet och läser: ”We are glad to inform you of a CANCER CURE invented by ... ”.
Just jag skulle kunna göra aktieklipp i cancerbolaget genom denna förhandsinfo.

Blä, men vad händer med Gonzales då? ”We are glad to inform you of a CANCER CURE invented by ... ”. Nä, tror jag struntar i aktieköpet, men kan inte undvika att imponeras av att de forcerade dubbla spamfilter.

Det första filtret slänger bara mejl hos operatören. Tusentals om dagen. Tror jag. Jag har ju aldrig sett dem sedan 2003. Det andra filtret körs i klienten.

Börjar spammarna anpassa rubrikerna efter personliga intressen? De skulle ju verkligen ha kunnat komma från bloggläsare.

Integritetsombudsmannen Pär Ström har berättat om de nya
spindlar som vandrar runt och klassificerar bloggare och journalister efter hur vänligt inställda de är mot regimen. Det var inte Kina han talade om.

Nej, det handlade om Department of Homeland Security, den amerikanska myndighet som före detta försvarsministern Odenberg stolt signerade ett avtal om informationsutbyte med i våras. När han samtidigt ville införa massiv avlyssning av svenskarna.

Snart kan man läsa oss alla som en bok. Har fått ett antal mejl med rubriken ”I’ve added you as a friend on Facebook...”. Affärsidén lär ju vara att rita världens största sociogram, där varje människa finns listad med arbetskamrater, skolkompisar, böne- och bögvänner.

Annonsering ska anpassas till profilen, jublar Wall Street nu. När de lärt känna oss.

Och nu släpper man profilerna till Google för indexering.
Om folks Googlesökningar blir tillgängliga för Facebook vet vi inte. En teknisk barnlek om man samarbetar.

Fast ännu enklare vore ju att Google köper Facebook så att de får ett ansikte på googlandet.

För sökbeteende är ju kul.

I dag klickade sig folk till min blogg från Googlesökningar som ”hur man lägger heltäckningsmatta” och ”pedofili hjälp”.
Utan citationstecken.

Plus den vanliga strömmen av lakoniska nätsurfare som knappar in ”rape” eller ”darknet”.

Rubrikerna på dessa surfares individualiserade spam kan vi ju fantisera om.

Speciellt om någon har sitt riktiga ”face” i sin ”book”.