Lösningen blev en kampanj via Facebook, Twitter och Linkedin, där den som lämnar ett tips som leder till att en person anställs får 50 000 kronor.
När Internetworld kontaktar ISS Sverige är rekryteringsprocessen ännu inte klar, men rekryteringsansvariga Ulrika Andersson och Malin Boj är mycket nöjda med utfallet.
– Vi visste redan innan att det här är en profil som är svår att hitta. Jämfört med en vanlig rekryteringsprocess blev resultatet fantastiskt bra, med tips om runt 50 kandidater och fler ansökningar än vanligt, säger Malin Boj.
De flesta som det tipsades om var relevanta för ISS Sverige i stort, och omkring en fjärdedel var intressanta för just den aktuella tjänsten.
– I vanliga fall hade vi haft tio ansökningar där en fjärdedel var relevanta, säger Malin Boj.
Om det blir någon hittelön eller ej är ännu inte klart, men det finns kandidater kvar i processen som har kommit via Facebook-tips.
Kostnaden för kampanjen har blivit högre än om ISS Sverige hade gått den traditionella vägen, säger Ulrika Andersson. En pr-byrå har varit med och tagit fram kampanjen, vilket har kostat pengar.
– Vi har lagt ner mer tid och möda, och mer pengar. Men att gå ut via Facebook och Linkedin är inga stora kostnader. Och att detta har spridit ISS namn ser vi som något som genererar pengar i längden, säger Ulrika Andersson.
Kan ni tänka er att använda sociala medier för rekrytering igen?
– Ja, absolut! Vi har redan sett att det finns tre-fyra andra tjänster hos oss där kandidater vi fick tips om i den här kampanjen skulle vara intressanta. Det har varit en oerhört värdefull kampanj. Sedan finns det all anledning att se över hur man kan förbättra processen, säger Malin Boj.
Vad skulle ni göra annorlunda nästa gång?
– Vi skulle exempelvis vara mer aktiva på Twitter. På vissa sidor krävs mer aktivitet, inte bara att man pushar ut något, man måste verkligen föra dialogen vidare. Det är en av de lärdomar vi har dragit, säger Ulrika Andersson.