Okej, i ärlighetens namn var kanske ingressen lite orättvis. För under den anspråkslösa, om än välpolerade, ytan finns faktiskt ganska mycket bra funktioner. Och dessutom till ett förhållandevis lågt pris.

6300 är tunn, bara drygt tolv millimeter. Den har en skönt rundad design delvis i metall och den har en stor skärm. Allt detta ger den ett stilrent och sobert intryck och telefonen känns välbyggt.

Knapparna är stora, men sitter något tätt så i början trycker man en del fel.

Det skönaste med telefonen är skärmen. Qvga, alltså 240 x 320 pixlar, börjar bli standard och på två tum ser det riktigt skarpt ut. Kameran på baksidan har två megapixels upplösning och är av medelkvalitet. Tyvärr finns ingen blixtlampa vilket begränsar användningsområdet. Värt att nämna är att den med natt-läget kan ta bilder även i ganska dåliga ljusförhållanden.

Telefonen har också musikspelare och utbytbart minneskort i form av micro-sd, vilket är uppskattat.

Tyvärr har den inte uttag för vanliga 3,5-millimetershörlurar, men det har å andra sidan nästan bara musiktelefonerna. Ljud- och talkvalitet är inget att klaga på och batteritiden för tal ligger på fullt godkända 3,5 timmar och hela 14,5 dagars passningstid utlovas av Nokia.

Letar du efter en telefon utan unika funktioner, men där allt väsentligt ändå finns är det här telefonen för dig. Och billig är den också.

Fakta

Vad: Trippelbands-gsm-telefon med edge.

Storlek: 106 x 44 x 11,7 millimeter.

Vikt: 91 gram.

Minne: 7,8 MB inbyggt, plats för micro-sd-kort.

Kamera: 2 megapixel.

Skärm: 2 tum, 240 x 320 pixlar (qvga).

Batteritid: 3,5 timmar tal, 330 timmar passning.

Övrigt: Fm-radio, stereo-handsfree medföljer.

Pris: 2 100 kronor.

Webb: www.nokia.se

Plus: Snygg, tunn, bra skärm.
Minus: Ingen blixtlampa, aningen tättsittande knappar.
Betyg: 4 av 5.