Yahoo ger användarna av webbaserad e-post tillgång till fri lagringskapacitet från och med i maj. Det framgår av en uppgift från en av företagets egna bloggar.

Uppgraderingen av kapacitet sker i samband med tioårsjubileumet av Yahoo Mail, som ursprungligen lanserades in 1997.

Den ökade kapaciteten blir inte tillgänglig för alla användare på en gång, utan uppgraderingen sker successivt under flera månader, uppger John Kremer, chef för Yahoo Mail på bloggen Yodel Anecdotal.

Lanseringen är en upptrappning mot konkurrenten Googlem vars egen tjänst Gmail lanserades med en kapacitet på en gigabyte per användare. Kapaciteten har sedan utökats och uppgår nu till 2,5 gigabyte.

– Vi hoppas att spränga gränserna i framtiden. Kan du föreställa dig en hårddisk som du aldrig kan fylla?, säger Kremer till IDG News.

Användare av Yahoo mail har för tillfället tillgång till maximalt en gigabyte för sina mejlboxar, vilket är en kraftig ökning från 2005 då varje konto rymde 100 megabyte.

Men trots löftet om obegränsad kapacitet för Yahoo Mail, verkar Yahoo ha angivit gränser för hur mycket som kan lagras i inlådorna. Bland annat ska Yahoo ha utvecklat gränser för att undvika "missbruk" från användarna. Var dessa gränser går vill Yahoo dock inte uppge.