Dessutom hyllar han al Jazeera som han tycker verkar för pressfrihet.

Med tanke på detta var det rätt märkligt att Richard Stallman inför en tänkt intervju den här veckan krävde av oss på Computer Sweden att vi skulle skriva GNU/Linux i stället för Linux och att undvika begreppet open source.

Det senare för att det skulle framgå att han arbetar med fri programvara och inte med open source.

Detta är mycket märkliga krav måste jag säga, speciellt från någon som utger sig för att kämpa för yttrandefrihet och pressfrihet.

Som en jämförelse kan jag nämna att Microsoft aldrig någonsin ställt den här typen av krav på mig. Det ”värsta” Microsoft har gjort mot mig som journalist är spela in ett samtal jag hade med Bill Gates. Det kändes helt ok för min del.

Men representanter för Microsoft har aldrig före en intervju velat att jag ska lova att skriva Microsoft Word i stället för Word.

Det må vara hänt att Stallman tycker att det ska heta GNU/Linux i stället för Linux och jag citerar honom gärna om det.

Men att försöka få en journalist att använda ett ej vedertaget begreppet för att gynna sina egna intressen är ingenting annat än ett försök till manipulation.

Det slutade med att Computer Sweden avböjde intervjun. Vi tyckte inte att den gynnande pressfriheten i världen.

Det finns för övrigt mycket intressant att läsa om på Stallmans hemsida.

Bland annat finns det en uppmaning till att donera pengar till en kampanj för att legalisera marijuana i den amerikanska delstaten Nevada.