Nu har hon i alla fall format ett it-råd. Trots att flera ledamöter känns igen från den förra regeringens it-politiska strategigrupp är detta något helt annat, och betydligt mer blygsamt.
Strategigruppen formade målen och visionerna för den förra regeringens it-politik. It-rådet ska ge råd. Fyra gånger om året ska de 18 ledamöterna sätta av en heldag för att ge Åsa Torstensson expertkompetens. För 2 000 kronor per dag ska de diskutera och svara på frågor. På den privata marknaden kan en konsult ta 2 000 kronor i timmen.
Det är hyggligt av dem att ställa upp. It-ministern behöver stöd för att formulera och driva en it-politik. Men blir hon klokare genom att rådfråga gruppen?
Rådet är ett spretigt gäng experter. De kommer att ha motstridiga uppfattningar i en rad centrala frågor.
Professorerna Roger Wallis och Jan Rosén gapar i munnen på varandra när upphovsrätts- och fildelningsfrågorna kommer på tal. Den självutnämnde integritetsombudsmannen Pär Ström hamnar i animerade diskussioner om handelns användning av personuppgifter med Niklas Lundblad på Stockholms Handelskammare.
Ericssons forskningschef Håkan Eriksson säger emot när Patrik Fältström från Cisco talar sig varm för wimax och annan trådlös datakommunikation.
Vem vågar säga emot när gruppens sex akademiker samfällt börjar argumentera för mer pengar till forskning och utbildning på teknikområdet?
Den minister som vill åstadkomma förändringar samlar nog en mer handlingskraftig skara omkring sig.