Bland gissningarna på det nya bolagets verksamhet har nämnts allt från en ny medieportal till något nytt, flashigt it-bolag.

Men Computer Sweden kan redan nu avslöja att det nya, gemensamma bolaget helt enkelt rör sig om en helt vanlig ”talarbyrå”, vars enda uppgift blir att hyra ut de fyra it-profilerna som talare till olika evenemang.
- Jag kan varken förneka eller bekräfta uppgifterna, utan jag vill vänta att kommentera först på torsdag den 1 september, då vi kallat till ett pressmöte, säger Johan Staël von Holstein.

Genom att själva bilda ett bolag som en ”talarbyrå” kan de fyra it-profilerna mera målmedvetet stärka sina egna varumärken.

Dessutom stannar förtjänsten och förmedlaravgiften hos dem själva i det egna bolaget i stället för hos någon förmedlingsbyrå.

Det finns redan liknande företag. Bland andra Talarforum som ägnar sig åt förmedling av talare och föreläsare.

Det har inte framkommit om någon eller några andra mediekändisar än den nyss nämnda kvartetten Ola Ahlvarsson, Jonas Birgersson, Johan Staël von Holstein eller Christer Sturmark kommer att ingå i det gemensamägda bolagets stall av talare.

Läs också: It-ikoner startar nytt bolag