Den populära tjänsten för besöksstatistik har haft problem sedan helgen, enligt ett inlägg på den officiella Google Analytics-bloggen. Felet visar sig genom att vissa användare inte får tillgång till besöksstatistik för de senaste dagarna.

Tidigare hade användare även problem med att logga in på tjänsten, något som nu ska vara åtgärdat.

”Vi håller på att uppdatera er Google Analytics-data och kommer visa den i rapporten så snart som möjligt”, skriver Google i bloggposten.

Samtidigt garanterar Google att data om besökare registreras som vanligt under tiden som problemen pågår. Enligt IDG News har Google avböjt att ytterligare kommentera händelsen.

Google Analytics är ett gratis verktyg som mäter bland annat antal besökare på en webbplats. Tjänsten analyserar även resultatet av marknadsföringskampanjer och andra aspekter av en webbplats.

Störningen är den senaste i en rad problem som drabbat tjänsten den senaste tiden. Helgen mellan den 14 och 15 juli kunde vissa besökare inte ta del av sin statistik. Veckan innan det förhindrades många besökare att både skapa nya konton och kunde inte heller logga in.

Läs mer på vår temasida om Analytics.