Det är istället sonen Yahaya Wahab, bosatt i Kuala Lumpur i Malaysia, som nu ombeds betala för sin framlidne fars förehavanden. Tio dagar har han på sig, annars är det domstol som gäller. Det rapporterar tidningen New Straits Times.

Telefonoperatören Telekom Malaysia verkar inte riktigt säker på hur räkningen kunnat bli så hög. En möjlighet är att någon annan lyckats koppla in sig på telefonlinan efter faderns död – men 218 biljoner dollar är en svåruppnåelig summa oavsett hur många utlandssamtal man ringer.

Yahaya Wahab har därför valt att gå till motattack. Att betala räkningen kommer inte på tal:

– Vill dom stämma mig så är jag redo för det. I ärlighetens namn ser jag fram emot det, säger han till New Straits Times.

218 biljoner dollar motsvarar 17 gånger USAs bruttonationalprodukt, upplyser sajten The Register.

CS kan tillägga att det motsvarar ett 18 miljoner år långt samtal mellan Sverige och Kap Verdeöarna, enligt Telias prislista.

Alltså måste herr Wahab ha inlett sitt samtal ungefär då de första däggdjuren utvecklade tillräckligt rörliga tummar för att hantera en mobiltelefon.

Fotnot: Som påpekats från flera håll har tvisten mellan Wahab och Telekom Malaysia pågått i mer än ett år. CS ber om ursäkt för att detta inte framgick i ursprungsartikeln.