På sin webbplats skriver Allofmp3 att de siktar på att öppna sajten inom en snar framtid och att musikförsäljningen ska fortsätta som tidigare.

Den ryska sajten Allofmp3 har sålt billig musik över nätet sedan 2000 och har sedan länge varit en måltavla för de stora skivbolagen. De anser att Allofmp3 bryter mot upphovsrätten genom att sälja bolagens musik utan tillstånd.

Allofmp3 har hela tiden hävdat att deras försäljning är laglig eftersom de betalar in pengar till ROMS, den ryska upphovsrättsorganisation som sköter Rysslands motsvarighet till STIM-pengar. Problemet har legat i att ROMS inte är erkänd av de stora utländska skivbolagen.

Under våren 2006 tröttnade flera skivbolag och valde att tillsammans starta en rättslig process mot den ryska webbplatsen. I höstas stoppade också Visa och Mastercard sitt samarbete med Allofmp3 och gjorde det omöjligt att använda korten för att betala på webbplatsen. I december stämde slutligen flera skivbolag, via branschorganisationen IFPI, bolaget Mediaservices som äger Allofmp3, för brott mot upphovsrätten. I början av juli blev trycket så hårt att Allofmp3 stängde ner sin webbplats och stoppade all försäljning av musik.

Nu när Mediaservices tidigare vd, Denis Kvasov, friats av en rysk domstol så ser företaget inga hinder för att återuppta sin verksamhet. Allofmp3 anser att den friande domen ger dem grönt ljus för att fortsätta att sälja musik.

Hur länge Allofmp3 kan fortsätta med sin försäljning av musik är osäkert. Ryssland förväntas nämligen i januari införa nya lagar för upphovsrätt, med syfte att klargöra den gråzon i den ryska upphovsrättslagen som Allofmp3 utnyttjar.

Dessutom kvarstår åtal mot Mediaservices nuvarande vd Vadim Mamotin och mot bolaget Mediaservices självt.