En dagstidning i Indien bekräftar nu ännu fler av de 100 inloggningsuppgifter till e-postkonton på ambassader och regeringar världen över, som publicerades på nätet på torsdagen. Genom att logga in på kontot som tillhör den indiska ambassadören i Kina har tidningen kommit över hemlig e-post.

Uppgifter ur ambassadörens e-post har nu publicerats i tidningens nätupplaga.

En annan indisk tidning har tagit sig in på konton tillhörandes andra indiska ambassader och myndigheter. Bland annat har tidningen hittat en lista på inköp gjorda av det indiska försvaret.

Även i Sverige har flera av uppgifterna bekräftats. Företrädare för den ryska ambassaden bekräftade på torsdagkvällen för SVT att de inloggningsuppgifter som postats kunde användas för att logga in på deras e-postkonto. Inloggningsuppgifterna ska ha ändrats senare under kvällen.

Dan Egerstad, som publicerade inloggningsuppgifterna, kallar den indiska tidningens beteende för ”skogstokigt”. Men hoppas samtidigt att ambassaderna nu uppmärksammas på den dåliga säkerheten.

– Förhoppningsvis inser de själva problemet nu. Annars får de gärna höra av sig så hjälper jag till, säger han.

Däremot har inte företrädare för någon av ambassaderna eller regeringarna som drabbades av hacket kontaktat honom. De mejl han har mottagit innehåller både beröm och kritik, men ingen har pressat honom att stänga webbplatsen.

– Vissa tycker att jag har gjort det här på rätt sätt. Andra tycker att jag borde ha gett uppgifterna till någon, det är väldigt blandat. Men majoriteten har varit schysst.

Sedan CS skrev om säkerhetsläckan på torsdagskvällen har Dan Egerstad inte haft en lugn stund. Hacket har uppmärksammats av medier i bland annat Indien, USA och Storbritannien. Reportrar har ringt och skickat e-post hela natten.

– Jag har inte sovit en blund i natt, säger han på fredagsmorgonen.

Han står fast vid sitt beslut att vara helt öppen med sin identitet.

– Det var det enda sättet att göra det på. Skulle jag gömma mig skulle det bara förvärra situationen.