Karusellen kring Medison snurrar vidare. Efter en strid ström av oklara besked kring leveranser, betalningar och förseningar hör nu bolagets vd Valdi Ivancic av sig i ett pressmeddelande. Där dementerar han flera av de rykten som florerat på webben under de senaste veckorna och försäkrar återigen att bolagets omstridda tusenkronorsdatorer kommer att levereras.

”Den senaste tiden har Medison medvetet valt att lägga kraft på att leverera Medison Celebrity laptops till sina kunder. Vi har valt att under en period inte gå ut och bemöta rykten och en del lögner som skapat kritik mot företaget, enskilda personer i Medison och mot den produkt som Medison har”, skriver Valdi Ivancic i pressmeddelandet.

Ivancic förnekar bestämt att bolagets webbsidor skulle ha plockats bort från webben. Under helgen drabbades bolaget av ett ”tillfälligt stopp”, vilket berodde på en omdirigering.

”Det har skrivits och spekulerats kring om Medisons ägare har tagit pengar som köpare ska ha betalt för en dator och försvunnit ut från Sverige och nu befinner sig på hemlig ort för att fly rättvisan. Medison svarar nu upp mot denna kritik och beklagar det olyckliga avbrottet på hemsidorna. Detta har vi ju sett kan drabba även riktigt stora företag så sent som i förra veckan. Medison har valt att omdirigera sina sidor på Internet så att vi kan ta emot många fler besökare till våra sidor”, skriver Valdi Ivancic.

Sajten medisoncelebrity.com är åtkomlig i skrivande stund. Medison.se är fortfarande oåtkomlig.

Även uppgifter om att Medison tagit emot pengar utan att leverera dementeras. Pengar har reserverats på kundernas konton, men kommer inte att lämnas ut av 2Checkout, det amerikanska företag genom vilket köpen sker, förrän kunder har bekräftat leverans.

Dessa uppgifter stämmer med vad Geno Arce, affärsutvecklingsansvarig på 2Checkout, sa till CS i förra veckan.

Någon egentlig förklaring till varför de första datorerna inte levererats än ges inte. Däremot nämner Valdi Ivancic att ”vissa delar i logistikledet inte fungerat som de ska”. Även dessa uppgifter stämmer med informationen från Geno Arce.

Pressmeddelandet avslutas med en vädjan om att inte vända bolaget ryggen. Valdi Ivancic skriver:

”Vi på Medison uppmanar Er som följer Medison och det som skrivs om företaget eller nyckelpersonerna, att inte tro gå på rykten och lögner om att detta skulle vara en bluff. Vi är seriösa affärsmän och gör detta för att ge alla en jämlik möjlighet att få ett demokratiskt redskap som vår Celebrity-laptop är. Vi erbjuder detta redskap för ett pris som tidigare var omöjligt att få som konsument. Vi tar vårt fulla ansvar och vi tar hand om våra konsumenter och blivande Celebrity-ägare. Vi kommer att leverera!”

Medisons nordenchef Robert Klanjac bekräftar på telefon att pressmeddelandet har skickats ut men avböjer att svara på frågor. CS har inte lyckats nå Medisons vd Valdi Invancic för mer information.

Läs Medisons pressmeddelande här!

Fotnot: Pressmeddelandet är daterat 10 augusti 2007 men hänvisar till händelser under den gångna veckan. Bolagets nordenchef Robert Klanjac bekräftar på telefon att det rör sig om en felskrivning - det korrekta datumet är den 10 september.

Har du beställt en av de omstridda tusenkronorsdatorerna från Medison?
Det är inte längre tillåtet att rösta.