En ung kille fick skallen insparkad av ett gäng på Kungsholmen. Han dog. I Tyresö blev en man sönderslagen med påk och gatsten när han ville avstyra en cykelstöld.
I Blekinge terroriserades en familj av ett gäng under så lång tid att farsan tog fram hagelbössan. Med dödlig utgång.
Händelserna har två saker gemensamt: De skedde samma helg. Och de som initierade våldet var 16-åriga killar.

Häxjägarna har missförstått människan. De borde (återigen) läsa nobelprisboken ”Flugornas herre”. Natur och kultur finns där smärtsamt koncentrerade. Barn är amoraliska och kan därför inte ”förbli små änglar”. Vi kan försöka bända ungarna till att bli änglar. Något som är svårt när naturen slår till med full kraft.

Pojkar testosteronchockas till att bli omättliga sexmaskiner från 13 års ålder eller tidigare.

Och snart blir de aggressiva när de drar omkring i flock.
Thomas Bodström envisas med att se dessa apterade bomber som sköra eller okunniga ”barn”. Han tillsatte tre utredningar som nyss lades fram.

Fildelningen: Ungdomar delar broderligt med sig av en bra låt till polarna. Vet hut! Operatörerna ska lämna ut era personuppgifter så att direktörerna kan stämma er!

Barnporren: 16-åringar som tar nakenbilder med mobilen, ni är pedofiler och döms för barnporrbrott om ni inte förstör bilder av er själva eller kompisarna på 18-årsdagen. Och ni blir skadade för livet om någon ser er nakna. Alla som tittar på en bild av 17-åriga ”barn”: Gå till fängelse – utan att passera gå!

Groomingen: Icke-sexuellt chattande mellan personer som är under 15 och över 15 straffas om den äldre hade i tankarna att senare chatta om sex.

Detta trots att Brå i sin forskning visar att ungdomar hanterar ovälkomna inviter genom att helt enkelt ”blocka”. Den visar också att inte alla ungdomar är ointresserade av sex utan tvärtom kan vara pådrivande. Surprise? Bara för den som inget vet om hormoner.

Bodströmledda organisationen Ecpat hävdar att ”barnen” inte har någon sexualitet före 18.

För att säkerställa att sex inte sker på fel vis vill de (och staten) omprioritera poliskonstaplar till att spela 14-åriga kåtchattare som snärjer män på nätet. Hellre det än få stopp på ”de små änglarnas” våld.

På 70-talet fanns en neuropsykolog som var flummig eller briljant. Jag lutar åt det senare. James W Prescott visade att samhällen där kroppskontakt och ungdomars (och kvinnors) sexualitet trycktes ned var våldsammare. Han förespråkade en kultur där hormoner kanaliseras till njutning.

När jag växte upp skanderade alltså vuxenvärlden ”Make Love – Not War!”.

Den log roat åt ungar som hade sex och ville sänka byxmyndighetsåldern.

Bara vi inte lekte krigslekar.

Nu är det ”Make War – Not Love”, som gäller.

Tja, jag får väl skylla Bodströms reaktionära sex- och nätskräck på ungdomligt oförstånd. Han är ju flera år yngre än jag.