– Den officiella dagen då Microsoft grundades var den 23 september 1975. Men vi har redan firat i Sverige, eftersom vi hade 20-årsjubileum för en dryg vecka sedan. Då startade det svenska bolaget i en lägenhet i Sollentuna där vi sålde Windows.

Så ni firar inte hela Microsofts bildande i Sverige?
– Nej, det är lite svårt att ha två födelsedagar så nära varandra. Men i USA händer det en hel del, bland annat kör vi en del webcasting, med bilder och exposéer över de år som har gått.

Vad gjorde du själv för 30 år sedan?
– Jag var utbytesstudent i Florida och i New York, på High School. Det var mina happy days.

Var tror du Microsoft befinner sig om 30 år?
– Vi är förhoppningsvis lika kund- och partnerfokuserade som nu. Men det återstår fantastiskt mycket att göra på programsidan. Om man ser i dag jämfört med 20-30 år sedan är det fantastiskt vilken utveckling vi har genomgått.
– Framöver ser vi att minst lika mycket händer på mobiltelefonsidan, tv och annat. Det är en spännande bransch som har framtiden för sig. Jag hoppas även att Sverige framgent ligger i och att vi stärker vår ställning ytterligare globalt.

Vad säger du om kritiken om chefsflykt?
– Den stämmer inte med helhetsbilden. Vi ligger trea efter Volvo och Ikea när det gäller hetaste företaget att jobba på. Men visst, några chefer i USA har hoppat av och Google behöver duktigt folk.

Vad innebär den senaste omorganisationen?
– Vi måste även framgent hålla kunder nöjda och glada. Det vi gör är naturligt, med utvecklingen inom Information Worker och Office. I Sverige påverkar detta inte alls. Detta är något som gäller produktutvecklingen i USA. Enda effekten för kunden är förhoppningsvis bättre integration av våra produkter.