Resultatet är att jämföra med en vinst på 733 miljoner dollar under samma period i fjol. Vinsten per aktie uppgår till 3,91 dollar, vilket slår analytikernas prognos som låg på 3,78 dollar.

Intäkterna utanför USA uppgår till 2,03 miljarder dollar, vilket är 48 procent av intäkterna under kvartalet. Det kan jämföras med att 44 procent av intäkterna kom från den internationella försäljningen under samma kvartal i fjol.

Googles ledning ser nu en stark tillväxt inom flera områden, däribland mobila system.

– Användningen av Googles mobila tjänster, som inkluderar sökningar, kartor och Youtube ökar starkt, framför allt i områden som Japan and Korea, säger Larry Page, en av grundarna och produktchef på Google, till IDG News.

Flera onlineföretag, som Google, Yahoo och Microsoft kämpar om ledarskapet på marknaden för mobila sökningar och tjänster. Hittills har inget företag klart sett ut att bli marknadsledande, men det avser Google att ändra på

– Vi ser flera tecken på att vi kommer att bli en ledande leverantör av mobila applikationer, åtminstone i vissa segment, säger Eric Schmidt, vd för Google.

Bolaget avböjer dock att kommentera uppgifterna om att företaget avser att delta i den kommande spektrumauktionen i USA.