Oink.cd var en exklusiv, om än stor, bittorrent-tracker som bara inbjudna personer hade tillgång till. Den har blivit känd för sitt enorma utbud musik, som många gånger spreds via tjänsten månader innan den dök upp i butik.

Razzior ägde rum på tisdagsmorgonen, både i Middlesbrough i Storbritannien och i Amsterdam. Servrar och annan utrustning togs i beslag.

Utredningen ska enligt brittisk polis ha pågått i flera månader och skett i nära samarbete med musikindustrin i form av Federation of the Phonographic Industry, IFPI, och British Phonographic Industry, BPI.

– Vi har arbetat nära Interpol och våra holländska kollegor i Amsterdam där webbplatsens server var placerad för att den säkrades vid gripandet, säger Tony Keough vid den brittiska polisen i ett uttalande.

Vidare uppges att verksamheten har dragit in hundratusentals pund, vilket motsvarar flera miljoner svenska kronor, till personerna bakom tjänsten. Pengarna spåras nu av polisen.

Den enda gripna är en 24-årig man, som nu misstänks för förberedelse till bedrägeri och upphovsrättsbrott.

Enligt Reuters hade omkring 180 000 av Oinks medlemmar betalat pengar till sajten, någonting som dock inte var obligatoriskt för att använda fildelningstjänsten.

Förutom musik spreds även mjukvara via Oink. Webbplatsen använde tidigare domännamnet www.oink.co.uk.