Nu i november påbörjar varuhuskedjan Wal-mart försäljningen av Everex datorer som bara kostar 1 300 kronor. Datorn är Everex modell gPC TC2503 och har 512 MB ram, 80 GB hårddisk och dvd-spelare. För detta pris går det knappast att få varesig Intels eller AMDs processorer med dubbla kärnor men däremot en Via C7D-processor på 1,5 GHz. Även grafikdelen kommer från Via och har minne på 64 MB.

För att kunna hålla priset på lägsta möjliga nivå har Everex valt en specialversion av Ubuntu Linux kallad GOS (Green Operating System). Men det skulle lika gärna kunna stå för Google OS eftesom gränssnittet är Google-centrerat och bygger på Enlightenment i stället för KDE eller Gnome som normalt brukar användas i Ubuntu. I programpaketet ingår Openoffice, Mozilla Firefox, Gmail, chattklienten Meebo, Skype och givetvis Google Documents & Spreadsheets, Google Calendar, Google News och Google Maps.

I början på nästa år ska Wal-mart även börja sälja Everex bärbara datorer med skärmar på mellan 12 och 17 tum. Här ligger ingångspriset på 2 000 kronor och likt de stationära modellerna är det Google-varianten av Ubuntu som gäller.