-Det känns litet bittert att man helt plötsligt inte behövs efter fyra års arbete, säger en besviken Joakim von Braun.

Efter det att Symantec tidigare köpte Veritas för 13,5 miljarder dollar tidigare i år, genomfördes en omorganisation i samband med sammanslagningen av de båda bolagen.

I samband med en företags-kickoff nyligen fick Joakim von Braun helt plötsligt beskedet att hans tjänst som säkerhetsrådgivare var indragen i samband med omorganisationen.

Beskedet kom helt oväntad för Joakim von Braun, som under sina fyra år på Symantec blivit något av företagets ansikte utåt och den som i alla sammanhang synts i media, radio och tv. Framför allt i samband med virus och virushot.

Skriver en bok
Där han har specialitet främst legat inom området trojaner, maskar och så kallade bakdörrar.

-Jag tycker själv att jag har gjort ett bra jobb på Symantec och har ingenting att säga om att jag nu tvingas sluta. Det är bara själva sättet som det har gått till som inte känns något vidare, säger Joakim von Braun.

Den närmaste tiden, och i väntan på ett nytt jobb, kommer han att fortsätta jobba som egen konsult inom säkerhetsområdet, samtidigt som han håller på att skriva en bok om fientlig kod och som ska ges ut på förlaget Nätnavet.

Hardy Nelson, vd på Symantec, anser att det får stå för Joakim von Braun om han känner sig bitter och besviken.

-Det är egentligen inte så mycket att kommentera. Vi har fört en dialog med honom i samband med att vi har sett över existerande roller i företaget. Jag uppskattar vad han har gjort för företaget och vi kommer i mån av hur det fungerar att fortsätta jobba med honom i hans roll av oberoende konsult i framtiden också, säger Hardy Nelson.