Bland annat uppgifter om bankkontonummer, namn, adress och personnummer fanns på de oskyddade diskarna som kom bort i oktober. Detta sedan en anställd på det brittiska skatteverket hade skickat dem med en vanlig budfirma. Informationen ska ha varit skyddad med ett lösenord, men inte krypterad, medger företrädare för regeringen, enligt New York Times.

Läckan bedöms vara Storbritanniens största någonsin och drabbar en långt större dela av befolkningen är tidigare incidenter i USA.

På tisdagen avgick skatteverkets chef Paul Stephens med anledning av den läckta informationen. Även premiärminister Gordon Brown tvingades göra en offentlig avbön och be landet om ursäkt. Rutinerna för hur data av detta slag hanteras ska nu ses över, lovar han.

– Jag beklagar djupt och ber om ursäkt för det obehag och den oro som har drabbat miljoner familjer, sa han på onsdagen till det brittiska parlamentet, enligt New York Times.

Diskarna i fråga skickades i oktober med ett vanligt fraktbolag. Trots att de innehöll information om 40 procent av den brittiska befolkningen, och om så gott som alla barn under 16 år, ska informationen inte ha varit krypterad och först veckor senare stod det klart att de inte hade nått den myndighet de skickades till.

Enligt experter kan informationen användas för omfattande identitetsstöder, men även för till exempel dataintrån, eftersom den personliga informationen i många fall ger ledtrådar till de lösenord folk har valt.

Landets största banker har granskat händelser sedan informationen läckte, men ännu inte upptäckt någon misstänkt aktivitet.