Om Lennart Nyberg och hans företag vinner den nationella tävlingen, där vinnare från sammanlagt tio svenska regioner gör upp, kan han få representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i maj, där 30 landsvinnare slåss om pokal och ära.

Med affärsidén att sälja bläckpatroner och lasertoner till skrivare över internet grundade Lennart Nyberg Inkclub år 2000 tillsammans med Hans Nilsson.

Idag är Inkclub en av de största nätaktörerna inom området på världsmarknaden med en ständigt växande omsättning, som uppgår till 300 miljoner kronor.

I juryns motivering beskrivs Inkclub som ett nytänkande företag som framgångsrikt anpassat sin affärsmodell och sin teknik efter de förutsättningar som ges för konsumentinriktade handelsföretag och som har en stark tillväxt och en stabil lönsamhet.

Tävlingen Entrepreneur of the Year startade 1986 i USA av Ernst & Young och är en av världens främsta för entreprenörer.

Dan Högström ny vd på Atea Finland
Systemintegratören Atea har rekryterat Dan Högström som ny vd för den finska delen av bolaget.

Dan Högström kommer närmast från tjänsten som chef för HPs tjänsteverksamhet i Finland.

Han har bland annat varit vd på Jersoft, Instru Data och nordenchef för Scribona Solutions förutom jobbet som chef för HPs finska tjänsteverksamhet.

Peoplesoft-vd går till Salesforce.com
Peoplesofts förre vd, Craig Conway, går till arvfienden Salesforce.com. Conway var en stark motståndare till Oracles köp av Peoplesoft och avgick innan det fientliga övertagandet blev klart. Nu tar han plats i styrelsen hos Salesforce.com.

Salesforce.com befinner sig i krig mot Oracle och Microsoft på kundvårdssystem och jobbar hårt med att bygga upp en stark ledning. Nyligen rekryterades Accentures globala kundvårdschef John Freeland till operativ chef på Salesforce.com.

Samsung storinvesterar i fabriker
Koreanska elektronikjätten Samsung planerar att investera 33 miljarder dollar i fabriker. Fram till år 2012 ska Samsung bygga fabriker i bland annat staden Hwaseong utanför Seoul.

Det blir världens största tillverkningsfabrik för minneschips, med 24 produktionslinjer och sex forskningscenter. 14 000 jobb ska skapas genom investeringen.

Johan Berg tar över styrelsen i Metasoft
Svenska programföretaget Metasofts Nordic har knutit till sig Intentias förre vice koncernchef, Johan Berg, till arbetande styrelseord-förande i bolaget.

Johan Berg har de senaste 13 åren varit med att utveckla Intentia.

Har var först ansvarig för företagets programutveckling, men under senare år har han varit vice koncernchef.