Det är den andra stora förändringen som görs i Beacon på mindre än två veckor. Förra torsdagen lades funktioner till för att låta användare välja vilken information systemet fick sprida på Facebook. Nu finns alltså även möjligheten att helt stänga av annonssystemet.

De senaste förändringarna utannonserades av Facebook-grundaren Mark Zuckerberg på sajtens officiella blogg. I samma veva bad han även alla Facebook-användare om ursäkt för sajtens många ”misstag” i samband med lanseringen av Beacon.

- Vi gjorde en massa misstag när vi designade den här funktionen och vi gjorde ännu fler när vi försökte hantera de misstagen. Vi har helt enkelt gjort ett dåligt jobb, och jag ber om ursäkt för det, skriver Mark Zuckerberg.

Numera är det alltså möjligt att helt stänga av Beacon, som därmed slutar samla in information om vilka webbplatser som besökts och vilka inköp som gjorts.

Däremot verkar ingenting ha gjorts åt Beacons förmåga att samla in information även då användare inte är inloggade på Facebook,. De funktionerna avslöjades av säkerhetsforskaren Stefan Berteau för ett par dagar sedan, men nämns bara i förbifarten av Mark Zuckerberg. Han antyder att partnersajter kommer att fortsätta skicka information till Facebook oavsett om Beacon är aktiverat eller er, men att ingen information sparas om de användare som valt att stänga av systemet:

- Om du väljer att inte dela Beacon-information eller om du stänger av Beacon så kommer Facebook inte att spara någon information, även om den skickats från en partner, skriver Mark Zuckerberg.