Nittonåringarna stoppades av ett gäng som ville ge dem en läxa. Så de blev kidnappade och våldtagna. Båda två. Killen också. Det har nämnts i en mening i svensk press.

Han dömdes till lika många piskrapp som tjejen enligt arabiska nyheter. För exakt samma otrohetsbrott. Om detta är det tyst. Namninsamlingar finns på nätet: för tjejen.

Missen framstod så tydligt eftersom jag nyss läst Pär ”Stoppa Storebror” Ströms nya bok Mansförtryck och kvinnovälde.

Han anser att jämställdhetsdebatten blivit skev och visar med pressklipp hur saker vänds till männens nackdel: ”Kvinnor drabbas när mäns jobb försvinner” är en typisk tidningsrubrik. Att män ”tvingas” leva flera år kortare än kvinnor leder inte till ramaskri. Vilket motsatt situation hade gjort.

Själv var jag så inne i boken (tanka pdf gratis) att jag störtade av pendeln vid Centralen.

Medan väskan blev kvar. Vilket nästan ledde till katastrof denna fredagkväll: uppgraderingen till Mac OS 10.5 Leopard var farligt nära att försenas och en härlig nördhelg riskerade att förstöras av fåniga aktiviteter IRL som substitut.
Trafikledningen räddade dock ett relationsfritt veckoslut, tack SL!

Pär Ström tror att det finns grundläggande skillnader mellan könen. Jag vet inte varför killar i en viss ålder väljer datorn framför hästen som bäste vän.

Men som it-företagare undrade man varför man skulle belasta kunder med kostnader för att höja kvinnornas kunskapsnivå. Vilket det fanns krav på. Killarna drog ju ifrån. Dessa kunde inte tänka sig något mer upphetsande än att kompilera Linuxdistributioner på fritiden. Eller att ständigt lurka på listor där de fick reda på vilka säkerhetshål som måste tätas fem minuter efter de upptäckts.

Men det som i ena stunden är orättvist kan i andra stunden vara förnuftigt. Kvinnor surfar av goda skäl, enligt medierna. Söker ett recept och loggar ur. Skickar ett relationsuppehållande brev till släkten och loggar ur. Kommunicerar med dagislärarinnan och loggar ur.

Medan männen surfar runt. Spelar spel. Smygporrar på natten. Installerar konstiga program. Obsessar med att uppdatera VLC Player 0.8.6c till 0.8.6d. Blir dataexperter.

Men de latar sig inte. Som Pär Ström visar ”dubbelarbetar” inte kvinnor mer än män. Total arbetstid är samma även om könen gör olika saker.

Männen ser oftare till att familjen har fungerande bil och hemmabio samt att hyllorna blir rätt monterade. Och att man har fungerande datorer där man kan göra de där bankaffärerna.

Själv har jag tips på en story: .”Mäns surfande ökar växthuseffekten. Deras fluktande på porrvideo får processorn att dra iväg och fläkten att varva upp så de drar mer el än kvinnorna.

Att kvinnliga porrstjärnor tar mer betalt än manliga behöver vi inte låtsas om.

Eller att spegelbilden hade fått rubriken Kvinnor bättre på att ta videotekniken till sig.