För 15 kronor erbjöd sextonåringarna så kallad cam-show med mycket naket. Offren till sin falska porrsida hittade de på olika chattsidor.

– De här killarna har fiskat runt lite. Man har tipsat offren om sin porrsida, säger utredaren Jan Löfgren vid Norrköpingspolisen.

För att komma in på sidan var besökarna tvungna att lämna ut kontokortsnummer och den tresiffriga säkerhetskoden för att komma vidare.

– Innan tuttsidorna kom upp fick man läsa tre sidor engelsk text med villkor. Sen skickades alla kontokortsuppgifter i hemlighet till en hotmail-adress, säger Jan Löfgren.

De två åtalade har handlat på nätet för sammanlagt 40 000 kr på mellan fem och tio olika konton. Shoppingen bestod mest av datorer och tillbehör.
– De köpte bärbara datorer, grafikkort, usb-minnen och mobiltelefoner. En av butikerna var Datorbutiken.com som agerade väldigt seriöst och släckte kontot när de såg att köpmönstret var konstigt.

Sextonåringarna har inte försökt att dölja sina spår särskilt väl. Varorna de beställt har skickats hem till deras egna adresser. Antagligen räknade de inte med att offren skulle polisanmäla bedrägerierna enligt Jan Löfgren
– Det är vanliga killar som inte är drivna kriminella. De har fått hybris helt enkelt.

– Eftersom de inte är dömda förut blir det böter som en markering från rätten att så här gör man inte. Däremot vet jag ju inte vad bankerna kommer att kräva i skadestånd.