Det är en 27-årig gift man i Sollentuna som anklagas för att olovligen ha delat ut den svenska filmen "Den tredje vågen". Det ska ha skett den 4 oktober 2004.

- Det är samma principfråga som i fallet med västeråsaren. Men i mitt fall är gärningen erkänd. Dessutom är bevisläget betydligt bättre, eftersom det bygger på en beslagtagen dator. Den här gången är det inget tjafs, säger Håkan Roswall, kammaråklagare.

Liksom fildelaren i Västerås har den 27-årige Sollentunabon delat ut en film på fildelningsprogrammet DC++. Detta på samma hubb, Walhall. Straffet för Västeråsbon blev 16 000 kronor i dagsböter. Han ska dessutom betala 5 000 kronor till försvarsadvokaten.

- Sollentunabon hade inte begärt någon försvarare. Skälen vet jag inte, men om man förlorar måste man betala advokatkostnaderna, säger Håkan Roswall.

Åklagaren har argumenterat för ett strängare straff än böter, villkorlig dom. Om det blir så ökar möjligheten för polisen att gå vidare med fler fall av samma typ, eftersom det kräver att straffet väntas bli strängare än böter.
- Norrortspolisen har flera fall som ligger och väntar på att det här målet ska bli klart. Sist jag hörde var det ett tiotal fall, säger Håkan Roswall.

Domen ska komma den 2 november.