Danska Ifpi fick i höstas igenom att Tele2 ska blockera sajten Allofmp3, som säljer musik i mp3-format. Ifpi menade att Allofmp3 inte hade ett giltigt avtal för att sälja musiken och att inga pengar kom upphovsrättsinnehavaren till godo. Efter domen började även de andra internetleverantörerna att blockera Allofmp3.

Nu ska alltså även den svenska sajten Pirate Bay blockeras hos Tele2 i Danmark, skriver vår danska systertidning Computerworld.

– Detta vilar på precis samma principer och samma utgångspunkt, att man blockerar tillgången till en sajt som bidrar till piratverksamhet, säger Jesper Bay, talesperson för Ifpi i Danmark till Computerworld.

Blockeringen av Pirate Bay sker på samma sätt som man blockerade Allofmp3, nämligen med hjälp av en enkel dns-omridigering. Denna typ av spärr är omdiskuterad då den är enkel att kringgå. Spärren ska träda i kraft direkt men det kan dröja några dagar innan den finns på plats.

Ifpi förväntar sig att även de andra danska internetleverantörerna börjar blockera Pirate Bay efter denna dom.

– Det är i varje fall det som skedde sist. Vi skickar brev till alla internetleverantörer med information om denna dom. Och så hoppas vi självklart att de gör samma sak som de gjorde sist, säger Jesper Bay.