- Inga beslut har tagits över huvud taget. Vissa har antytt att integrationprocessen [med Microsoft] redan har satts igång. Det stämmer absolut inte, står att läsa i ett e-mail undertecknat Jerry Yang och Roy Bostock, vd och styrelseordförande på Yahoo, som skickades ut till amerikanska medier under måndagen.

Men pressen på Yahoo att acceptera Microsofts bud är stor. Vid en presskonferens på måndagen påpekade Steve Ballmer och Microsofts finanschef Chris Liddell att Microsofts bud är hela 62 procent högre än Yahoo's aktiekurs då budet offentliggjordes.

- Vi anser att vårt bud är mycket konkurrenskraftigt, sa Chris Liddell under presskonferensen, rapporterar IDG News.

Steve Ballmer bemötte även Googles utspel från måndagen, då sökjätten påstod att ett kombinerat Yahoo-Microsoft skulle skada friheten och öppenheten på internet.

Enligt Ballmer är det Google, inte Microsoft, som idag är den stora monopolisten på internet. Även om affären med Yahoo går igenom så kommer Google att vara den överlägset största spelaren på sökmarknaden.

- Google är helt klart dominerande. Dom har ungefär 75 procent av den betalda sökmarknaden världen över. Vi anser att en affär med Yahoo vore bra för konkurrensen [på nätet], sade han.

Ballmer anser att en affär med Yahoo kommer ge Microsoft möjligheten att utvecklas snabbare och på kort tid bli starkare på områden som sök, onlinetjänster och annonsering. Men under presskonferensen påpekade han även att det förmodligen kommer att dröja flera år innan Microsoft kan redovisa några vinster som ett resultat av affären med Yahoo.

På tisdagen föll även Googles aktie ytterligare, noterar News.com. Företagets börsvärde har minskat med runt 30 procent under det senaste året, och för första gången på mer än sex månader handlas nu Googleaktien för under 500 dollar.