Så snart intrånget hade upptäckts stängdes företagets tre Linuxservrar för att undvika att personerna bakom intrånget förstör ännu mer. Ett okänt antal webbplatser och andra filer på en av servrarna.

Nu har företaget bestämt sig för att helt kasta ut Linux och ersätta det med ett annat operativsystem. Vilket vill Martin Bergqvist, delägare i O & K Webbhotell som äger Proinet, inte avslöja.

– Det lär väl komma ut ändå, men det är onödigt att hjälpa dem i onödan.

Installationen av det nya operativsystemet på två av tre servrar beräknas vara färdig under torsdagskvällen medan den tredje servern, där filer har raderats, kan dröja till sent i natt.

– Vi har stängt ner allt nu. Det tar tid att flytta data, och det är inga små mängder, säger Martin Bergqvist, som intygar att fullständiga säkerhetskopior finns.

Ett sedan tidigare känt hål i Linuxkärnan tycks ha utnyttjats vid intrången. Försök att spåra ip-adresser har misslyckats eftersom personerna backom hacket har använt proxyservrar som döljer deras identitet.

För bara drygt fyra månader sedan raderades omkring 1 600 webbplatser efter ett intrång mot Proinet. Det är ännu oklart om det finns någon koppling mellan denna incident och dagens.

Ingen data ska ha gått förlorad den gången, men vissa webbplatser kunde återställas först efter att ett dataräddningsföretag tagit sig an Proinets diskar.

Proinet köptes upp av O & K webbhotell i oktober 2007, några veckor efter det tidigare intrånget.