Övervakningsföretaget Sitescanner upptäckte att Teliasoneras servrar gick ner klockan 3.34 i natt och de har inte varit nåbara sedan dess.

– Vi brukar inte ligga och spionera så här men har koll på vissa nyckelsajter. Vi kan inte nå Telias webbservrar alls och de dök allihop precis samtidigt, säger Olle Bodelius.

På Dagens Industri, som Teliasonera sköter driften åt, upptäckte man haveriet vid femtiden på morgonen. Webbplatsen di.se har inte gått att nå sedan dess, och tidningen har ännu inte fått något tydligt besked från Teliasonera.

Enligt den information som Dagens Industri har fått ska det röra sig om ett fel i en serverhall i Haninge söder om Stockholm.

– Vi vet inte mycket mer än att det är ett jättefel i Haninge. Alla är helt borta från nätet nu, säger Martin Ahrend, vd på DI.se.

Att webbplatsen ligger nere innebär direkt uteblivna intäkter för Dagens Industri då tidningen missar annonsvisningar.

– Det här är katastrofalt för oss.

Även Dinapengar.se ligger nere på grund av driftstörningen, samt Länsförsäkringar som sedan tidigt i morse inte har någon fungerande internetbank. Länsförsäkringars vanliga webbplats fungerar dock som vanligt.

– Det gäller dels internetbanken, men även telefonbanken, säger Tina Kardum, beträdande presschef på Länsförsäkringar.

– Vi har arbetar tillsammans med Telia för att lösa det så snart som möjligt.

Sajterna som drabbats är teliasonera.com, .se och .fi. Även adressen telia.se är just nu onåbar.

Maria Hillborg på Teliasoneras presstjänst har ingen information om exakt vad som har hänt och kan inte lämna några uppgifter om när problemen ska vara lösta.

– Det stämmer att flera kunder har drabbats av problemet och vi försöker nu kontakta dem. Vi har inte fått någon tidsuppskattning på när problemet kan tänkas vara löst, säger Maria Hillborg.

Känner du till fler som drabbats? Mejla tips till Computer Sweden