– Vi har jobbat mycket med trendspaning och fokuserar nu på ungdomar. Detta är bara början för ett mer aggressivt Teracom, säger företagets vd Christer Fritzson.
Under Framtidens dag på Fryshuset belystes medievanorna hos morgondagens konsumenter, i ett försök av Teracom att förstå vad som komma skall. Företaget hade bland annat tagit Pirate Bay till sin hjälp, genom att låta en av fildelningssajtens grundare Peter Sunde gästföreläsa.
– Vi har inte bjudit in Pirate Bay utan det är Peter Sundes erfarenheter vi vill åt. Teracom är emot all form av illegal nedladdning, säger Lennart Ivarsson, informationschef på Teracom.
Frågan om illegal fildelning är hett omdebatterad och visade sig oundviklig vid försöken att skapa sig en uppfattning om ungdomars medievanor. Peter Sunde själv anser att det är positivt att båda sidor möts.
– Det är klart att Teracom utnyttjar det "rebelliska" i oss, men samtidigt så utnyttjar vi möjligheten att få prata om det här. Oavsett om man hatar Pirate Bay eller inte, säger Peter Sunde.
Han säger att han inte tvekade på att ställa upp trots Teracoms uppenbart kommersiella syfte.
– Vikten av en debatt överväger och jag har sagt saker som de antagligen inte vill höra, säger Peter Sunde.
Teracom har med hjälp av analysföretaget Kairos Future undersökt ungdomars medievanor. Drygt 500 i åldern 18-24 har intervjuats på webben. Bland annat visar studien att tv fortfarande spelar en väldigt central roll för ungdomar idag.