I höstas introducerade Microsoft en större uppgradering av Office Communications där chattfunktioner är en viktig komponent.

– Det är ett klart större intresse nu sedan Microsoft kom med nya versionen i november och vi får betydligt mer frågor om chattsystem, säger Jonas Boström, ansvarig för kommunikationsprodukter på konsultbolaget Atea.

– Många som använder Exchange ser en möjlighet att avlasta e-postsystemen samtidigt som yngre medarbetare tycker att chatt är det mest naturliga sättet att kommunicera på.

Veteranen på området för chattprogram i företagsmiljö är IBM vars Lotus Notes har det inbyggda kommunikationsprogrammet Same­time.

I det ingår chattfunktioner liksom en rad andra verktyg och för den stora gruppen användare av Lotus Notes är det gratis att använda chattmodulen.

Thomas Adrian är Notes-konsult och han noterar att flera av kunderna nu ska börja använda de chattfunktioner som finns i Notes:

– Sametime kostar inget extra om man bara använder chatt och närvarofunktionen.

– Med hjälp av en gateway går det även att kommunicera med andra chattklienter, men de flesta företag väljer nog att hålla informationen inom bolaget av säkerhetsskäl, säger Thomas Adrian.

Bland de stora svenska företag som använder Sametime märks Ericsson, men främst används IBMs grupprogram inom den offentliga sektorn.

Ett exempel är Stockholms läns landsting, SLL, som har 45 000 användare.

– Alla våra användare som har den riktiga Notesklienten har tillgång till Same­time, säger Torleif Enderstam, förvaltningsansvarig för landstingets nät.
– I samband med övergången till version 8 hoppas vi även kunna införa Same­time för dem som kör den webbaserade versionen.

Torleif Enderstam berättar att SLL i nästa steg hoppas kunna koppla ihop nätet med de övriga landstingen som använder Notes.

– Intresset är enormt för hela området unified communications där chatt ingår, säger Microsofts produktchef för Office Communications, Micael Berger.

Bland Microsofts svenska kunder märks Stena Line och Svenska Institutet, som nu är inne på tredje året med Office Communications.

– Nu använder alla chatten mer eller mindre och det är primärt för att slippa interna mejl i så hög utsträckning som möjligt, säger Svenska Institutets informationschef, Jenny Hagblom.
– Det går även att lägga till externa kontakter och på sikt arbetar vi för att koppla ihop chattfunktion och telefon.

Läs även:
Analytiker: Microsoft drar ifrån IBM
Säker chatt lockar få företag
Expertbråk om chatt
"Chatt och MSN måste accepteras"

Fakta

Chattmoduler är en viktig komponent i det som leverantörerna kallar produkter för unified communications. Där ingår fast och mobil telefoni, direktmeddelanden och videokonferenser. En viktig funktion i konceptet är presence, som gör det möjligt att se om och hur ens kollegor vill kommunicera.
Microsofts plattform för detta är Office Communications Server medan IBMs heter Sametime och ingår i Lotus Notes/Domino.