Det visar en studie från CIOZone.com, som avser de 60 snabbast växande programföretagen i världen med minst 150 miljoner dollar i omsättning under de senaste fyra kvartalen.

Snabbast av alla företag är dock VMware, med en ökning på 99,4 procent, följt av Google med 56,4 procent, och därefter Salesforce.com med en ökning på 50,6 procent. Samtliga alltså med en tillväxt på över 50 procent.

Därefter kommer på fjärde respektive femte plats Nuance och Ansys, företag som växer med en tillväxttakt på 48,8 respektive 45,8 procent. Även affärssystemleverantören Lawson ligger långt framme, med en tillväxt på 44,6 procent och en sjätteplats.

Övriga på tio-i-topplistan från plats sju till tio är programföretagen Realnetworks, Sapient, Secure Computing och Blackbaud. Imponerande är också det faktum att Microsoft och Oracle växer så snabbt, eftersom dessa företag är så stora och därmed har en stor intäktsbas att öka ifrån.

Microsoft ökar med 25,7 procent och Oracle ökar 24,9 procent, vilket ger de en rankning på plats 15 respektive 16. Ytterligare ett företag som imponerar är öppen källkodsleverantören Red Hat, som ger bort stora delar av sina produkter gratis och ändå lyckats öka 33,6 procent och därmed rankas på plats tolv.

Läs hela listan