Enligt Oracle ska Tomorrownow ha utgett sig för att vara Oracle-kunder för att kunna ladda ner supportmaterial och patchar från Oracles sajt. Detta material ska sedan ha använts för att erbjuda billigare tjänster till Oracles kunder, och att locka över dem till SAPs plattform. Det skriver IDG News.

SAP svarar att Oracle överdriver sina påståenden och använder inlagor till domstolen som pressmeddelanden och förlänger ett rättsmål i onödan.

Men enligt Oracle ska detta ha pågått med SAPs goda minne.

– Det verkar som att personer med chefspositioner på SAP kände till den olagliga verksamheten som Tomorrownow sysslade med när SAP köpte bolaget och att de valde att blunda för det av marknadsskäl, säger Oracle enligt IDG News.

SAP har erkänt att Tomorrownow olämpligen har laddat ner filer från Oracle, men hävdar att detta ska ha varit några få isolerade händelser och att de som var ansvariga för detta sedan dess ersatts.

I och med dessa nya bevis har Oracle krävt att rättegången skjuts fram med ett år till januari 2010, och SAP har motvilligt gått med på kravet. Förhandlingar om att göra upp i godo skulle ha skett i oktober i år, men även de har fördröjts med ett år.