Å andra sidan älskar jag varumärken som på korrekt vis signalerar sådant som inte kan kopieras.

Just nu avgudar jag tyska vitvaru-företag vars ingenjörer ägnar livet åt att pressa ned ljudnivån på diskmaskiner med ytterligare en decibel. Och jag förundras över företag som trots astronomiska vinstnivåer struntar i användaren.

Jo jag veeeet, jag kör Mac. Men vad ska man göra när folk envisas med att sexchatta på MSN? Bara att anpassa sig eller avstå! Anpassa sig alltså.

Att regga sitt Hotmailkonto var en märklig upplevelse med tal om MSN Passport Network och Windows Live ID. Till sist hade jag nog både mejl och chatt och kan förmodligen logga in överallt i solsystemet.

På mejlen möts jag senare av ungefär följande meddelande:

1) Vi vill att du tecknar dig för den nya mailtjänsten som vi kallar Windows Live Hotmail. Du har nu Classic.

Sajten märker vilken webbläsare jag använder förstås:

2) Classic är bättre anpassad för den webbläsare du har. Om du väljer att gå över till den nya tjänsten bör du installera en nyare läsare: Internet Explorer 6.

Ledsen att behöva såra, men ni ser ju uppenbarligen att jag använder Safari. Det finns ingen IE för Mac.

Sista versionen (5.2.3) kom för nästan fem år sedan.
Den går inte att ladda ned sedan januari 2006 eftersom utvecklingen lades ned. (Svaret på nördkommentarer är följande: Jo, jag använder även Firefox och Camino.)

På mejlsajten dyker en symbol upp: ”Håll kontakten med Messenger!”.

Ok, bara att klicka så kommer man till en infosida med uppdatering förMac OS 10.5 Leopard? Nix.

Tjong! Så rann ett nytt program ned till hårddisken. En .exe-fil. Tjena! Det hade jag inte bett om och använder dessutom (surprise!) MSN Messenger for Mac.

Labyrintade mig själv fram till en ruta som kanske fattade vad jag behövde: ”Som alltid är det gratis att hämta Messenger. Klicka här för att hämta!”. Klickar. Får en skärm med tre rader text med olika typsnitt. Hela meddelandet är:

Start > undefined
undefined
undefined

Rad 2 är skriven med enorma blå sansserifer, rad 3 med små svarta serifer. Dessutom en glad knapp i form av en sol som säger ”Hämta Messenger!”. Försöker hämta men får bara svaret ”undefined” hela tiden blandat med nya Smileys.
Safari var nog överkurs.

Fast egentligen är det där ointressant. Webben skapades ju på Cern. Snart knäpper de igång sin Large Hadron Collider som i partikelfysikaliska experiment kan komma att producera små svarta hål.

Stephen Hawking har räknat ut att de bör ”dunsta” i form av Hawkingstrålning (vad annars?). Två snubbar tror dock att hela jorden kommer att sugas in i hålen och förintas. De försöker få en lokal domstol på Hawaii att sätta stopp för maskinen i Schweiz.

Till dess vill jag dock ha webbsajter som funkar, tysta diskmaskiner och tyska ingenjörer som ger varumärken substans.