Inte mindre än två domännamn med ordet ”burritos” ägs av Google. Vad bayareaburritos.com och thesecretofburritos.com ska användas till vet bara gudarna, och kanske någon på Google.

Övervakningsföretaget Pingdom har gjort en sammanställning av domännamnen som Google har köpt. En del är uppenbara försök att fånga felstavningar, som gewgol.com, geggle.com och gmale.com. Dessa adresser pekar dock inte till Googles startsida. Sannolikt har de i stället registrerats för att förhindra att andra drar nytta av användare som stavar fel till världens främsta varumärke genom så kallade fulregistreringar.

Men förutom de vanliga felstavningarna finns några riktigt knasiga varianter. Vad sägs till exempel om 1p0g0og1e.com, goooooooooooo oooooooooooooooooooooooogle.com eller az-on-url-je.com?

Att snoka runt bland registrerade domännamn är populärt bland rykteshetsare som är ute efter planer på framtida produktlanseringar och uppköpsaffärer. Googletimewarner.com och ebay-google.com kanske kan få fart på spekulationerna?

Med världens högst värderade varumärke kan Google kosta på sig en hel del stolthet, men frågan är om det inte bör finnas gränser för storhetsvansinnet. Googlereligion.com och googlefaith.com skulle kunna vara de första tecknen på att vi i framtiden knäböjer framför en flerfärgad logga.

Men även framgångssagan Google är medveten om att det finns kritik på webben. Lika bra då att föregå kampanjerna och själv registrera gmailsucks.com, googlesucks.com och googlefools.com.

Hela listan finns på Pingdoms officiella blogg.