Vittnet var när rättegången ägde rum teknisk chef på ett säkerhetsföretag och kallades in som expertvittne av advokatbyrån Johan Schlüter som företrädde skivindustrins branschorganisation Ifpi.

Men under rättegången framgick aldrig att vittnet tidigare hade arbetat för samma advokatbyrå. Det skriver danska Computerworld.

Sådana uppgifter borde ha framkommit innan domstolen tog sitt beslut att tvinga danska Tele2, som i rätten företräddes av den nya ägaren Telenor, att blockera delar av internet, enligt Lars Bo Langsted, chef för den juridiska institutionen på Aalborgs universitet.

– Det har ju betydelse för hur stort värde rätten ska lägga i den sakkunniges uttalande, säger han till Computerworld.

Inte heller Telenor informerades om att vittnet mellan 2002 och 2004 arbetade för advokatbyrån som företräder Ifpi.

– Det visste jag inte och jag blev inte upplyst om varken att han hade dessa intressen eller att han hade varit anställd, säger Morten Agervig Helles, juridisk chef på Telenor som representerade dotterbolaget Tele2 i rätten.

Företrädare för advokatbyrån Johan Schlüter bekräftar att vittnet är en tidigare anställd men att fogderätten, den domstolsinstans som dömde i målet, inte informerades om detta.

– Jag menar att det inte har någon betydelse, säger Jacob Plesner som förde skivindustrins talan i rätten.

Computerworld har sökt företrädare för den danska domstolen som inte vill kommentera de nya uppgifterna.

I Sverige förbereder Ifpi just nu en liknande stämning mot en ej namngiven operatör.

Frågan om vittnens oberoende från upphovsrättsindustrin har åter hamnat på agendan sedan det uppdagats att den polisman som har arbetat med utredningen mot The Pirate Bay har fått jobb på filmbolaget Warner Brothers. Det är inte första gången medieföretag rekryterar poliser medan eller strax efter att de utreder piratbrott.

Polisens utredare ansökte dagen innan förundersökningen formellt avslutades om tjänstledigt för att pröva en ny tjänst. Varken polisen eller Warner Brothers har dock bekräftat att förhandlingarna om det nya jobbet inleddes medan mannen arbetade med fallet The Pirate Bay.