Privatpersonen Fredrik Roubert har skapat en sajt där han varnar folk för att bli kunder hos Bredbandsbolaget. Bakgrunden är en internetuppkoppling som han säger sig ha betalat för men aldrig fått installerad.

På sajten har han lagt ut mejl och inskannade brev från Bredbandsbolaget.
– Nu handlar det inte om pengarna längre. Jag vill att andra ska slippa råka ut för samma sak som jag gjorde och på sajten kan var och en ska kunna bilda sig en egen uppfattning.

Det började i april i år när han flyttade från en lägenhet till en annan i huset där han bodde i Lund. Kort därefter fick han en förskottsfaktura för tre månader för internetuppkoppling som skulle installeras i början av maj. När inget hänt i mitten av maj ringer han upp kundtjänsten och får beskedet att uppkopplingen kommer att installeras en månad senare.

Den 20 juni säger kundtjänsten att installationen är planerad till mitten av juli.
– Nu hade de tre månader jag betalt för i förskott gått utan att jag sett röken av någon uppkoppling och jag insåg att man inte drar sig för att hitta på leveransdatum bara för att lugna kunderna.

Fredrik Roubert skriver därför ett brev till reklamationsavdelningen där han kräver att dels få pengarna tillbaka för månaderna han betalat för och dels ett skriftligt löfte på när installationen verkligen kommer att ske. Bredbandsbolaget svarar att han kommer att få pengarna tillgodo när abonnemanget väl fungerar samt en kompensation på 399 kronor.

Fem månader efter att Fredrik Roubert ville flytta sitt abonnemang från Bredbandsbolaget mellan två lägenheter i samma hus meddelar företaget att de inte kan leverera någon anslutning till lägenheten överhuvudtaget. Den aktuella telestationen är full, trots att det är samma som Fredrik Roubert varit ansluten till tidigare.

Efter ytterligare tio veckor avslutar reklamationsavdelningen ärendet med att skriva att man "inte kommer att behandla ärendet något mer".
– Jag får känslan av att Bredbandsbolaget är väl medvetna om att de har mängder med missnöjda kunder. Problemet är att deras kundtjänst vare sig har någon information eller tar något ansvar för kunderna, säger Fredrik Roubert.

Enligt Bredbandsbolagets vd Peder Ramel är det nästan alltid i samband med flyttningar som kunder råkar illa ut. Han menar att orsaken är att det saknats information om huruvida man kan leverera till den nya adressen eller inte.
– Vi säger tre till fem veckor till kunden och det stämmer i 95 procent av fallen, säger han.

Fredrik Rouberts sajt hittar du på den här länken