Domslutet innebär att Torrentspy tvingas betala 30,000 dollar för varje instans då en film bevisligen delats ut bland dess användare. Stämningen gäller runt 3,700 filmer, vilket ger en bötessumma på närmare 111 miljoner dollar, knappt 700 miljoner svenska kronor.

Pengarna tillfaller Hollywoods stora filmstudior, med branschorganisationen MPAA i spetsen. Personerna bakom Torrentspy väntas nu ansöka om personlig konkurs.

Torrentspy, då en av världens största bittorrent-sökmotorer, stämdes i february 2006 för medhjälp till brott mot upphovsrätten.

Under rättegången, som alltså pågått i mer än två år, framkom det bland annat att MPAA anlitat en person för att hacka sig in på Torrentspy-administratörernas e-postkonton med syftet att komma åt bevismaterial.

En domstol slog även fast att Torrentspy vid flera tillfällen under rättegången begått mened samt raderat bevismaterial - en av de bidragande orsakerna till att sajten nu döms till såpass stora skadestånd. Torrentspys representanter hävdar att materialet raderades för att skydda användarnas identitet.

Domslutet innebär även att personerna bakom Torrentspy förbjuds att i framtiden syssla med teknik eller annan verksamhet som uppmuntrar till eller möjliggör brott mot upphovsrätten.

Sajten Torrentspy avslutade sin verksamhet i mars i år. Enligt ett uttalande som fortfarande finns att läsa på torrentspy.com så kostade det för mycket pengar hålla sajten vid liv och samtidigt fortsätta slåss mot upphovsrättsindustrin. Risken för att användarnas personuppgifter skulle hamna i orätta händer uppgavs också vara en bidragande orsak till nedstängningen.

Åtalet mot Torrentspy är snarlikt det som svenska Pirate Bay står inför. I går kunde CS berätta att svenska Antipiratbyråns och Ifpis ersättningskrav i fallet Pirate Bay uppgår till 22 miljoner svenska kronor.

Det är fortfarande okänt hur mycket pengar MPAA kommer att kräva av Pirate Bay.