Kontantkorten kostar 299 kronor för en månads surf, 99 kronor för en vecka och 29 kronor för ett dygn. Priset för ett startpaket med modem landar på 895 kronor och tjänsten fungerar både i Sverige och Danmark.
Kontantkorten går att köpa över disk utan att du behöver registrera några personuppgifter.
– Vi ser gärna att kunden registrerar sig men man behöver inte göra det. Förra sommaren fick vi många förfrågningar från utländska turister eller svenskar som inte var bosatta i Sverige och inte kunde få en faktura, förklarar Erik Hörnfeldt, presschef på Tre.
Har ni tagit hänsyn till att kontantkorten kan användas för illegala aktiviteter?
– Vi har inte tänkt på det. Vår grundinställning är att våra kunder är laglydiga medborgare. Är de inte det så är vi en mobiloperatör och inte en polismyndighet.
Stig Sandgren på Stockholmspolisens bedrägerisektion säger att kontantkorten för mobilsamtal ofta används för brott och att de är mycket svårt att spåra. Samma sak kommer förmodligen att ske med kontantkorten för mobilt bredband.
– Har du köpt det kontant över disk så går det normalt sätt inte att spåra, säger han
Kommer vi få se en ökning av nätbrottslingar som använder kontantkort för mobilt bredband?
– Det kommer vi nog få göra inledningsvis.
Stig Sandgren förklarar att lösningen kan vara ett system som känner av vilken dator som används i stället för vilket abonnemang. På så sätt kan kända brottslingars datorer blockeras på till exempel webbaffärer.
Kontantkorten från Tre har ingen uttalad begräsning för hur mycket trafik man får utnyttja men en generell klausul säger att kortet enbart ska användas för privat bruk.