Därmed kvarstår domen i Sveriges största mål mot en enskild fildelare någonsin.

– Han säger att han inte orkar genomgå en till rättsprocess med all den press som har varit på honom under en lång tid. Han vill kunna gå vidare med sitt liv, säger Morgan Gerdin, mannens advokat till Computer Sweden.

31-åringen dömdes i början av maj till villkorlig dom och 40 dagsböter för att ha spridit ett 30-tal filmer och 4 600 musikfiler.

Mannen har under hela rättegången nekat till anklagelserna. Enligt Morgan Gerdin har det inte förändrats trots att han nu väljer att inte överklaga domen.

– Egentligen förändrar det inte hans inställning alls. Han förnekar att han ska ha begått de här brotten, men alla omständigheter i övrigt talar emot en överklagan. Det blir ytterligare skriverier, mer press på honom och risk för ännu högre kostnader.

Förutom dagsböterna, som uppgår till sammanlagt 10 000 kronor ska mannen betala rättegångskostnader på flera tiotusentals kronor.

Försvarets frispråkiga expertvittne André Rickardsson har kritiserat domen som han menar bygger på en undermålig teknisk bevisning. Hela rättegången fick göras om sedan åklagaren lade ner den åtalspunkt som rörde musikfiler, varpå polisen tog hjälp av Statens kriminaltekniska laboratorium för att stärka bevisningen.

Målet är unikt i Sverige på grund av det stora antal verk som anmälarna, Ifpi och Antipiratbyrån, har valt att ta upp. Tidigare mål har bara omfattat enstaka filmer eller låtar.