Mozilla drog igår igång en kampanj som har som mål att skapa det nördigaste världsrekordet någonsin. Kampanjen uppmanar deltagarna att ladda ner den slutliga versionen av Firefox 3 samma dag som den släpps. Målet är att få en plats i Guinness rekordbok för största antalet nedladdningar under ett dygn, skriver IDG News.

Mozilla har ännu inte angett ett definitivt datum när den färdiga versionen av Firefox 3 kommer att släppas men hoppas att det kan bli så tidigt som i mitten av juni. En så kallad releasekandidat finns att ladda ner på Mozillas webbplats.

Mozilla har döpt dagen för släppet till ”Download Day” och uppmanar dessutom tillgivna användare att anordna fester för sina vänner och bekanta för att markera dagen till ära. De som spelar in festerna på video kan även publicera dessa på Mozillas webbplats efter Download Day. En riktig nördfest med andra ord.

I dagsläget finns det ännu inget officiellt registrerat världsrekord i antalet nedladdningar av ett datorprogram. Enligt Mozillas hemsida så kommer en domare från Guinness rekordbok att signera ett officiellt intyg av rekordet när Download Day är över.
Webbläsaren Firefox används enligt Mozilla av över 175 miljoner användare i 230 länder.

Mer information om Download Day hittar du här.