PINNEN BLIR STÖRRE. Sandisk har vidareutvecklat Sonys minnespinne och kallar den Memory Stick Pro. Den senaste ver­sio­nen har en kapacitet på 2 GB och kostar cirka 1 000 dollar.Trots att den bygger på Sonys teknik passar den inte i alla produkter med stöd för Sonys Memory Stick som klarar 128 MB.

Sandisk har också utvecklat Memory Stick Pro Duo som är en kortare variant avsedd för produkter där utrymmet är begränsat. Duo-varianten finns med kapaciteterna 256 och 512 MB.

DELAR SIGNALER. Från Hivision kommer en produkt som gör om vga-signalen från datorn till en komponentvideo­signal. Det innebär att bilden på bildskärmen samtidigt kan visas på en plasma- eller high definition-tv-skärm. Konverteringsdosan kostar knappa tusenlappen och distribueras av Swedeltaco.

HITTA RÄTT PÅ FJÄLLET. Svenska Free Your Mind har utvecklat gps-mottagaren Bluei med en storlek som en liten tändsticksask. Mottagaren kommunicerar trådlöst via Bluetooth med andra enheter som handdator och mobiltelefon. Stängs den av, stängs också Bluei av. Allt för att spara batterier. Batteridrifttiden anges till tolv timmar.
Bluei kostar cirka 2 500 kronor. Navigeringsprogrammet Destinator III och Digi-Map för Pocket PC och Palm OS ingår.

MER PLATS I HOTMAIL. E-post­tjänsten MSN Hotmail utökar användarnas inboxar upp till 100 MB. Priserna för de utökade tjänsterna sträcker sig upp till 489 kronor per år.
Samtidigt som lagringsutrymmet ökas, ökas också den maximala storleken på bilagor till 20 MB. MSN lanserar också varianter på upp till 25 MB och 50 MB med bilagegräns vid 10 respektive 15 MB.

I dagsläget kan kunderna köpa 10 MB och bilagegränsen är 3 MB. Priset för de nya tjänsterna är mellan 159 och 489 kronor om året.

GITARRLEKTIONER PÅ WEBBEN. Musicnotes har lanserat en tjänst med gitarrlektioner på webben. Med hjälp av ett gratisprogram går det att ta lektioner med detaljerade instruktioner. En bild på greppbrädan visas på bildskärmen, med information om vilka strängar som ska tryckas ned och på vilka band.

Datorgenererad musik gör att det går att följa med i sånger, i vissa fall kan lektionerna synkroniseras med audio-cd.

Varje sång kostar omkring tio dollar. I skrivande stund finns 24 sånger att ladda ner, bland annat Stairway To Heaven och Sweet Home Alabama. Om du lyckas lära dig den första av dessa ska du komma i håg att inte spela den i gitarraffärer?