Så sent som i förra veckan berättade Karl Sigfrid i en intervju med Computer Sweden att han medvetet har hållit låg profil i frågan eftersom han inte var tillräckligt påläst.

Därför skulle han rösta med partiets linje, alltså för att ge Försvarets radioanstalt rätt att bedriva signalspaning i trådbunden

Nu har han ändrat sig och skriver i brevet att han har påverkats av alla de mejl, blogginlägg och artiklar som kommit de senaste dagarna.

Samtidigt påpekar han att det cirkulerar felaktig information om lagförslaget, men att ”långt ifrån all kritik bygger på missförstånd. Att avfärda oron som okunnig betraktar jag snarare som härskarteknik än som sakligt resonemang.”

Vidare skriver riksdagsledamoten i brevet som Politikerbloggen publicerar att han nu har bestämt sig för att rösta nej och att han på detta sätt meddelar resten av riksdagsgruppen.

"Att förhindra det trådbaserade övervakningssystemet är viktigare än min politiska framtid", skriver han i brevet, enligt Politikerbloggen.

Karl Sigfrid är den första riksdagsledamot som tydligt deklarerar att han kommer rösta nej till förslaget, men fler borgerliga i riksdagen har öppet uttryckt tvekan inför beslutet, bland andra centerpartiets Annie Johansson och Fredrick Federley samt folkpartiets Birgitta Ohlsson.

Enligt Expressen säger Liberala ungdomsförbundets ordförande Frida Johansson Metso dock att folkpartiets riksdagsledamot Cecilia Wikström kommer gå emot sitt parti och rösta nej till förslaget. Även Birgitta Ohlsson, som tidigare har uppgett att hon kommer vara bortrest när omröstningen äger rum ska ha sagt att hon ”inte tänker rösta ja”.

CS har sökt Karl Sigfrid för en kommentar utan framgång.