En rapport genomförd av Ponemon Institute visar att över 637,000 laptops försvinner på de större och medelstora flygplatserna i USA varje år. Förvånande nog så hävdar rapporten att en majoritet av de laptops som försvinner gör så vid säkerhetskontrollerna.

På 36 av de största flygplatserna i USA försvinner cirka 10,278 laptops varje vecka. Endast 35 procent av de försvunna datorerna hittar tillbaka till sina rättmätiga ägare.

Enligt rapporten så har resenärerna väldigt små förhoppningar att få tillbaka sina datorer om de försvunnit på en flygplats. Hela 16 procent skulle inte ens ta sig besväret att anmäla förlusten.

Enligt den amerikanska handelskammaren, FTC (Federal Trade Commission), så är det vanligaste platserna för stöld av bärbara datorer just flygplatser, hotell och parkerade bilar. FTC uppmanar resenärer att hantera sina datorer på samma sätt som de hanterar kontanter.

Rapporten var utförd på uppdrag av Dell. I samband med att rapporten släpptes igår passade Dell på att lansera en ny säkerhetstjänst för bärbara datorer som använder sig av GPS för att lokalisera en stulen dator.