Flera läsare har som hört av sig till CS har drabbats av problemet att de inte kan nå nätet efter att uppdateringarna installerades under tisdagen. Enligt uppgifter på forumet DSL Reports är det uppdateringen KB951748 som ställer till det om man har mjukvarubrandväggen Zone Alarm.

Uppdateringen i fråga rättar till säkerhetsbrister i Windows hantering av dns, och gäller Windows Server 2000 och 2003 samt Windows XP. Windows Vista är dock beskonad från denna rättelse.

Microsoft är medvetet om problemet och undersöker just nu exakt vad som orsakar det, om det är Microsoft eller Zone Alarm som måste släppa en uppdatering samt problemets omfattning.

– Peppar, peppar men det verkar som om det bara är ett fåtal som drabbats av det här. Samtidigt har uppdateringen bara varit ute i en halv dag, säger Michael Anderberg som har titeln IT Pro Evangelist på svenska Microsoft.

Problemet verkar bero på att uppdateringen byter ut vissa filer och att Zone Alarm därefter inte känner igen dem. Därför väljer programmet att blockera dem och dns slutar fungera.

För att få igång internetuppkopplingen igen kan man i Zone Alarm ställa ner inställningen ”Internet Zone Security” från hög till medium.